על תאונות עבודה וזכויות עובדים
בישראל מתרחשות תאונות עבודה מדי יום וחלקן אף גובות חיי אדם. כתוצאה ממציאות עגומה זו, הוקמה לאחרונה וועדה מיוחדת בכנסת אשר בוחנת את הטיפול בריבוי תאונות העבודה.
מציאות זו מחייבת לדעת ולהבין מהן הזכויות המגיעות למי שנפגע בתאונת עבודה.
מהי תאונת עבודה?
על פי חוק הביטוח הלאומי, תאונת עבודה היא תאונה שאירעה במהלך ההגעה למקום העבודה או ממנו, תאונה שאירעה במהלך העבודה, ואף תאונה שאירעה תוך כדי הפסקת האוכל (ובמקרים מסוימים, אף אם העובד סועד בביתו).
פגיעה בעבודה
פגיעה בעבודה יכולה להיגרם הן מתאונת עבודה והן כתוצאה ממחלת מקצוע (ירידה בשמיעה, טנטון, מחלת עור וכד').
הזכויות המגיעות לנפגע בעבודה
עובד אשר נפגע בעבודה צריך להגיש תביעה לקבלת דמי פגיעה למוסד לביטוח לאומי, ואם תביעתו תאושר, יקבל הנפגע דמי פגיעה עבור 91 ימים מיום הפגיעה. גובה דמי הפגיעה נקבעים בהתאם לגובה שכרו של הנפגע: ממוצע של 3 חודשים שקדמו לחודש הפגיעה ולא יעלו על 75% משכרו.
במידה ולאחר תקופה זו, מצבו הרפואי של הנפגע אינו מאפשר חזרה לעבודה (באישור רופא מוסמך), יוכל הנפגע להגיש בנוסף תביעה לקביעת אחוזי נכות, אשר תיבדק ע"י ועדה רפואית.
במידה ונקבעו לנפגע פחות מ-20% נכות צמיתה, יקבל הנפגע מענק חד פעמי.
במידה ונקבעו מעל 20% נכות צמיתה, יקבל הנפגע קיצבה חודשית.
האם ניתן לתבוע בנוסף גם את המעסיק?
במקרה בו יוכח כי המעסיק לא נקט באמצעי זהירות סבירים, וכתוצאה מכך נגרם נזק לעובד, יוכל העובד לתבוע גם את המעסיק, בנוסף להגשת התביעה במוסד לביטוח לאומי.
עד מתי ניתן להגיש תביעה בגין פגיעה בעבודה
יש לשים לב כי תביעה בגין פגיעה בעבודה, יש להגיש לא יאוחר מחלוף 12 חודשים מיום הפגיעה.
לסיכום
הדברים האמורים מובאים בתמצית ומומלץ מאוד להיוועץ בעורך דין הבקיא בתחום וזאת על מנת לממש את מכלול הזכויות המגיעות לעובד אשר נפגע בעבודה.
המידע המוצג במאמר זה הינו מידע כללי בלבד ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/או חוות דעת משפטית. המחבר אינו נושא באחריות כלשהי כלפי הקוראים ואלה נדרשים לקבל ייעוץ מקצועי לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.