משרדנו מייצג לקוחות הן בתביעות לנכות כללית כתוצאה ממצב רפואי והן עובדים בתביעות בגין פגיעה/תאונה בעבודה או מחלת מקצוע.
פגיעה בעבודה
על פי חוק הביטוח הלאומי, כדי שפגיעה בעבודה תוכר כתאונת עבודה, עליה להתרחש תוך כדי ועקב העבודה, או בדרך אל העבודה ובחזרה ממנה.
1. הדבר החשוב ביותר – כאשר פונים בפעם הראשונה לרופא, יש לציין בבירור שהפגיעה ארעה בעבודה. לפרט ככל שניתן ולדאוג שהרופא מציין את כל מה שתיארתם בפניו.
לאחר מכן, יש לשוב אל הרופא מצוידים בטופס ב/ל 250 חתום ע"י המעסיק (או ב/ל 283 לעצמאי) ולקבל "תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה".
(אם מצבכם מאפשר זאת, ניתן לעשות את שני השלבים מעלה באותו מעמד)
2. בדקו האם יש לכם פוליסות ביטוח המכסות אבדן כושר עבודה. לרובנו יש פוליסות פרטיות לצד ביטוחי הפנסיה וביטוח מנהלים. כנסו לאתר הר הכסף ובבדיקה פשוטה תגלו פוליסות ישנות ששכחתם מקיומן –
3. לנפגע עבודה אשר פנה לביטוח הלאומי מגיעים בד"כ דמי פגיעה המשולמים למשך 3 חודשים. במידה וכתוצאה מהפגיעה נגרמה גם נכות, הנפגע יהיה זכאי לקצבה או למענק נכות (תלוי באחוזי הנכות).
מחלת מקצוע
בניגוד לתאונת עבודה המהווה אירוע חד פעמי וברור, ישנן מחלות אשר נגרמות כתוצאה מהעבודה ומתהוות במשך הזמן כמו ירידה בשמיעה וטנטון עקב חשיפה לרעש חזק, בעיה אורתופדית כתוצאה מחזרה על אותה פעולה מס' רב של פעמים (קופאי/ת בסופר, נהג מלגזה וכד'). גם במקרה זה ניתן לקבל פיצוי מהביטוח הלאומי. (ראו מאמרי בעניין מיקרוטראומה).
5. פנו לעורך דין.
אל תוותרו על שירותי עו"ד הבקיא בחוקי הביטוח הלאומי וחברות הביטוח. עורך הדין יחסוך לכם המון זמן וטרטור, ישמור על זכויותיכם וימקסם עבורכם את הפיצוי המגיע לכם מכל הגופים, ויבחן במקביל האם יש לקבל פיצוי גם מהמעסיק בשל מקרה של רשלנות.
המידע הרב באתר מובא כשירות, אין לראות בו כייעוץ משפטי וחשוב לבחון כל מקרה לגופו.
אנו נשמח לסייע בכל שאלה, לכוון להדריך ולייצג אתכם בכל נושא בדיני עבודה.
לפנייה בכל שאלה לעורך דין:
טלפון: 04-6468880 מייל: office@ransivan.co.il